Kost och träning på morgonen


Många som tränar upplever att det kan vara svårt att äta innan morgonpasset.

Egentligen är det dock rätt enkelt, om du vill slippa magproblem, halsbränna och sura uppstötningar under löprundan eller yogapasset i ottan, så är det bäst att vänta med att äta till efter träningen. 

Du kan självklart också äta ett par timmar före du ska träna, men det kolliderar som regel med antingen nattsömnen eller kravet på att komma till jobbet i tid. 

Många upplever att träning på fastande mage kan ge en lite konstig, tom känsla i magen, du löser det problemet genom att till exempel äta en halv banan eller en liten brödskiva och dricka ett glas vatten direkt när du kliver upp. Det neutraliserar en del av den magsaft som ligger och bubblar.

Ät en måltid strax innan läggdags kvällen före
Om du planerar att köra ett långt träningspass på morgonen bör du äta en måltid precis innan du går och lägger dig på kvällen. 

Studier visar att särskilt proteinrika mejeriprodukter passar bra för att ge energi som räcker ända fram till morgonpasset. Ät till exempel ett par deciliter skyr med lite rivet äpple och nötter, eller en fröbrödsmacka med ett par skivor hårdost innan du går och lägger dig. Då är du fulladdad inför morgonträningen när du vaknar. 

Efter träningen ska du naturligtvis äta brunch. Den kan du antingen äta hemma eller ta med dig, t.ex. i en ryggsäck, om du utnyttjar restiden till att träna. Alternativt kan det vara bra att alltid ha lite bra mat i köket på jobbet, så att du slipper släpa med dig maten. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ADHD

Kanske lite nyttigare jul i år?