Bönor
Hur är det nu då med bönor? Ny forskning påstår sig visa att alla kolhydrater är inte lika. Det handlar om så kallad "resistent stärkelse" som finns i en rad av våra vanliga livsmedel. Forskarna säger att det är en viktig komponent i det som kallas antiinflammatorisk mat, den resistenta stärkelsen ska också kunna bidrar till mättnad, lägre blodsocker och minska risken för tjocktarmscancer hos köttätare. Kostdoktorn å andra sidan säger: "Ärtor, majs, bönor, linser och quinoa innehåller mer kolhydrater än andra grönsaker. Du behöver vara försiktig med dem om du äter strikt LCHF, ät i mycket liten mängd eller inte alls. Många av dessa klassas inte som grönsaker, utan som spannmål eller baljväxter. De är inte bra LCHF-alternativ." Bönor innehåller alltså resistent stärkelse vilket ska gynna tarmbakterierna. De har tydligen även visat sej gynnsamt att äta bönor om man har diabetes. Det negativa med bönor är att de innehåller ett gift. Giftet är lektiner som tillhör grupp...
Kommentarer
Skicka en kommentar