BMI

BMI används fortfarande som en metod för att räkna ut om en person är överviktig. Detta trots att det har varit känt länge att BMI-testet inte passar för bl a  kroppsbyggare, äldre samt barn och ungdomar upp till 18 år.

Vem använder egentligen BMI, eller BodyMass Index?

En studie som gjordes av psykologer på University of California, visade att fler än 54 miljoner amerikanare ansågs felaktigt vara "ohälsosamma" enligt sina resultat från ett BMI-test. (http://www.nature.com/ijo/journal/v40/n5/full/ijo201617a.html)

Det som funkar bäst är att istället använda ett måttband. Risken för diverse sjukdomar och annat elände ökar nämligen för varje centimeter av midjeomfånget och det nästa oberoende av hur lång man är.

Olika studier definieras bukfetma som ett midjemått över 88 centimeter hos kvinnor och 102 centimeter hos män. För kvinnor kan ett midjemått på 80-88 centimeter innebära en ökad risk, framför allt för hjärt- och kärlsjukdom, särskilt med andra hälsorisker som rökning till exempel.

så ta fram ditt  måttband och mät midjan, mät där du är som smalast. Det går också att mäta mitt emellan nedersta revbenet och höftbenet, ta det som passar dej bäst. Stå avslappnad och ta ett djupt andetag, andas ut precis innan du mäter. Fuska inte 😉 mät utan att dra åt måttbandet.

Lycka till 🤙

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ADHD

Kost och träning på morgonen