Myter om att träna med en PT..

Det finns många myter om hur det är att träna med en PT. Här är några av dem och lite om hur myten och verkligheten inte riktigt stämmer ihop.

Myt: Bara personer som är vältränade och tränar mycket har en personlig tränare
Personer i alla olika faser av sitt liv och sin träning använder sig av en personlig tränare. 
En personlig tränare är faktiskt lika användbar för en nybörjare som för någon med lång erfarenhet av träning. PT'n arbetar med att anpassa innehållet, övningarna och upplägget i träningspassen till just din nivå och kapacitet, allt för att hjälpa dig oavsett vilken nivå du startar på. 

Myt: Bara rika personer har en personlig tränare.

Att träna med en personlig tränare är inte dyrt, inte egentligen. 
Det finns ett brett utbud av tjänster. Allt från kortare PT-möten, duo- och grupptillfällen till möjligheten att själv välja hur mycket du vill träna med en personlig tränare. Det behöver alltså inte kosta särskilt mycket. 
Faktum är att en personlig tränare har som mål att hjälpa dig att förbättra din hälsa vilket i längden faktiskt får dig att spara pengar. 

Myt: En personlig tränare är inte ett riktigt yrke. En PT behöver egentligen ingen utbildning.

PT-yrket har utvecklats mycket under de senaste åren och fler och fler av oss personliga tränare har yrket som heltidsarbete. Det rekryteras idag på seriösa anläggningar bara personliga tränare från ett begränsat antal högkvalitativa utbildningar och vi som PT jobbar kontinuerligt med att utbilda och blir coachade för att du som kund ska få den bästa hjälp som finns, av riktiga proffs

Myt: Det enda en personlig tränare gör är att skrika på mig att jobba hårdare.

Den stereotypiska "militärstilen" är ett skrämmande minne för några. Vi som arbetar med detta är coacher som fortfarande försöker motivera dig, men ett samarbete och en dialog ett mycket bättre verktyg för att uppnå detta. 

(Om du däremot vill ha en tränare som skriker på dig kan du önska det, för det går såklart att ordna. Men i första hand försöker vi motivera med andra, bättre och snällare, metoder.) 

Myt: En personlig tränare är bara bra om jag vill bygga muskler.
Samhällets Ideal förändras ständigt, i dag är önskan hos de flesta människor inte att se ut som en bodybuilder. 
Vi som personliga tränare är utbildade för att hjälpa dig att sätta och nå dina personliga mål oavsett om det är att bli ett par kilo lättare, bli av med starkare eller bara förbättra din allmänna hälsa, vet vi hur vi ska hjälpa dig.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ADHD

Kost och träning på morgonen