Vissa tror att ADHD inte ens existerar.

Attention deficit hyperactivity disorder ( ADHD) missuppfattas  hela tiden. Faktum är att vissa tror att ADHD inte ens existerar. 
En anledning är media då vissa medier fortsätter spröda myten att läkemedelsföretag skapade ADHD för att kunna tjäna pengar, säger Terry Matlen, MSW, ACSW, en psykoterapeut och ADHD-tränare. "Det här kunde inte vara längre ifrån sanningen", sa hon. "ADHD har identifierats i medicinska böcker långt före tillkomsten av ADHD mediciner ."
Även sjukvårdspersonal missuppfattar ADHD. De "får lite eller ingen träning på vad ADHD är, än mindre behandlingen för den. Enligt Matlen.
Det kan också tyckasatt personer med ADHD inte har problem med uppmärksamhet eftersom de kan fokusera på vissa uppgifter, till exempel spela videospel eller titta på tv. Men problem med uppmärksamhet betyder inte alltid att man har ett underskott, snarare är det en oförmågan att kontrollera uppmärksamhetPersoner med ADHD kan vara uppmärksamma på sådant som är intressant men kan inte fokusera på aktiviteter som inte stimulerar. 
Vanliga personer missförstår också ADHD eftersom de själva ibland har upplevt några av symtomen. Alla avbryter tillfälligt, glömmer något viktigt eller blir lätt distraherad. Det leder till att de tror de vet vad ADHD känns som. "Det här är som att säga att någon kan förstå hur det är att vara kliniskt deprimerad, eftersom de har varit ledsna", säger Roberto Olivardia, Ph.D, klinisk psykolog och klinisk instruktör i psykiatriska institutionen vid Harvard Medical School. 
"Depression och sorg är två olika upplevelser." 
Han liknade det också med att ha ont i halsen och huvudvärk och kände sig trög. Bara för att vi har upplevt dessa symptom betyder inte att vi förstår hur det är att ha körtelfeber, som har alla dessa symtom (och andra på en gång) med hög intensitet.
Kelly Babcock, som pekar på Psych Central-bloggen " ADHD Man of DistrAction ", säger det så här:
Jag säger "jag kom in här och kan inte komma ihåg vad jag var  ute efter" och alla andra säger, "Åh, det gör jag med, jag måste ha ADHD." Eller de säger "Alla gör så, vilket betyder att ADHD är inte verkligt. "
Men jag har gjort det tre gånger och gått tillbaka till vad jag bara gjorde innan för att komma ihåg vad jag försökte hitta och gått tillbaka för att hämta det igen men har fortfarande inte lyckats. Och det är under de 5 minuterna, och det är den 17: e saken som jag har gjort detta med ... den senaste timmen. Alla andra har gjort vad de skulle och jag samlar fortfarande ihop de saker jag behöver för att göra detta projekt ... och klockan är bara 9:20!
Douglas Cootey, författare till den prisbelönta bloggen " A Splintered Mind ", sammanfattade att: "ADHD manifesterar sig på sätt som alla kan relatera till, så de gör slut ledningen att det inte finns något särskilt som heter ADHD, och att personer med ADHD bara är Östra och skaffar ursäkter för sig själva. "
Men vad folk inte inser, sade han, är antalet jobbiga incidenter och svårighetsgraden för de med ADHD.
ADHD är glömska och impulsivitet som får dig att vibrera. ADHD glömmer varför du kom in i ett rum, glömde vad du ville säga, sätta mjölken borta hos tekopparna, avbryter alla innan du glömmer vad du ville säga och sedan blir distraherad av din telefon när de svarar - allt inom 15 minuter eller så. Varje dag. Hela dagen. Det är absentmindedness weaponized.
ADHD är också missförstått eftersom människor som inte har det kan klara av sina utmaningar med viljestyrka eller andra strategier, säger Zoë Kessler, författare till Psych Central-bloggen " ADHD från A till Zoë " och boken ADHD enligt Zoë: The Real Deal på Relationer, Hitta ditt fokus och hitta dina nycklar .
 En del säger "Jag förstår inte varför ni adhdare inte kan göra det också." Men ADHD-hjärnan fungerar annorlunda. Med behandling, stöd och rätt miljö kan människor med ADHD trivas och uppnå otroliga saker, säger Kessler.
Människor med ouppmärksamma subtyperna av ADHD är vanligen missförstådda av lärare, yrkesverksamma och familjemedlemmar, sade Matlen, författare till drottningen av distraktion: hur kvinnor med ADHD kan erövra kaos, hitta fokus och bli mer klar .
Eftersom de inte uppvisar hyperaktivitet eller impulsivitet - de klassiska tecknen på ADHD - går de ofta odiagnostiserade och får i stället etiketter som dagdrömare som helt enkelt behöver "rycka upp sig" och arbeta hårdare.
Att "arbetar hårdare" är inte problemet eller lösningen. Nyckeln ligger i att få korrekt behandling och hitta sina strategier, som fungerar för varje enskild person, med ADHD.
Som Matlen säger: ”Vad vi måste förstå är att ADHD är ett verkligt medicinskt tillstånd." Vad som behövs är "mer öppenhet, mer medkänsla, mänsklighet och vänlighet, och en sann vilja att acceptera andra som de är - inte som du är", sade Kessler.
Vad vi behöver är att lära oss om hur ADHD fungerar och om möjligt hur det känns. 

Babcock delade denna beskrivning:
[Jag] tänk dig att du har all kunskap om livets sociala, politiska och fysiska behov och du är ansvarig för att möta dessa behov för dig själv och eventuellt andra, men du har fokus som en 5-årig och att samma 5-åriga behov av omedelbar tillfredsställelse.
Du har stunder av briljans och förmåga att fokusera noggrant, men bara ibland och du får inte alltid välja vad du ska kunna fokusera på.  Blanda detta med lite ångest och lägg till en önskan att vara alla till lags.  Lossa sedan visarna på din klocka så att händerna flyger slumpmässigt och sätt på dig en Tshirt som säger "Tro inte på mig när jag berättar om ADHD" på baksidan. Då förstår du mig.
ADHD ett verkligt tillstånd.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ADHD

Kost och träning på morgonen