Tuffa beslut men mål i sikte


Från min start på mäktiga 107 kg 😛 gick det fort att rasa i vikt. Nu när jag börjar närma mig 80 strecket går det långsamt, men det går åt rätt håll fortfarande.

Mitt mål känns inom räckhåll 🤙 och jag ska nå målet inom ca 6 veckor räknat jag med.

Jag har inte gjort något annat än att ändra min diet, det vill säga att jag slutat äta skräp.

Många frågar mig vad man får och inte får äta,  lustigt nog visar det sig nästan alltid att de redan vet vad som är bra och dåligt för kroppen. Utmaningen ligger oftast i att man inte vill veta och att man vill fortsätta äta det som man tycker är så gott.

Utan att ändra något kommer ingen förbättring ske. Jag har helt slutat med till exempel alkohol, det kanske lämna svårt?
Visst är man väl värd ett glas efter en jobbig vecka eller om man firar något och självklart när man går på din fest och så vidare.

Självklart tycker jag du är värd det och mycket mer, men det är ett val som måste göras. Nå målet eller inte, det går inte att få båda.

I mitt fall gjorde läkare det enkelt för mig, de berättade att jag har diabetes. Det var starten för mig, jag har sett vad diabetes gör och jag är fast besluten att kämpa emot, hela vägen.

Mitt råd är vänta inte tills du inte har ett val, börja nu. Det är inte lätt att ändra vanor och livet vi lever gör det inte lätt för oss, tro mej jag vet. Men det går!

Första steget är att bestämma sig. Inte bara i huvudet utan att fysiskt uttala sitt mål, att berätta för någon om sitt mål.

Andra steget är att skaffa sig en plan för hur man ska nå målet. Här finns mycket hjälp att få ta hjälp, men att gå ner i vikt är inte det svåra, det svåra är att stanna nere i vikt. välj en väg som passar dej och som du tror du kan fortsätta leva med.

Om du är osäker på hur du ska göra så är du välkommen att fråga om råd från mig, jag kan inte säga vad som är rätt för dig men kanske kan jag ge dej tips och råd?

Men träning då, är inte det viktigt? Jo det är viktigt och det hjälper dej att gå ner i vikt om det är ditt mål. Men den stora förändringen måste starta i hemmet. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ADHD

Kost och träning på morgonen